Kesän iloja

Hieman suunniteltua pidemmäksi venähtäneen tauon jälkeen haluankin tarjota lukijoille yllättäviä iloisia uutisia.

Ystäväni, joka ei ole kovin valveutunut ruuan suhteen, vinkui minua mukaan "herkuttelemaan". Sinänsä idea roskaruuan syömisestä ei istu hänenkään korruptoituneiden "virallisten" ravintosuositusten noudattamiseen, mutta koen itse sen ehkä vieläkin negatiivisemmin. Hänen taivuttelunsa perusteella päädyimme sitten Burger King -ravintolaan.

Olin todella hämmästynyt nähdessäni paikassa, joka suorastaan huokuu huonoja energioita mainoksen heidän elävällä tulella valmistetuista tuotteista. Siis kyllä! Elävällä tulella, todellakin. En ollut uskoa silmiäni. Tämä elävän tulen energia ei välttämättä riitä kumoamaan kaikkea siitä, mitä siellä tarjotussa ruuassa on muuten vinossa. Joka tapauksessa huomattavasti pienempi paha kuin kyseinen pihvi olisi ilman elävän tulen tasapainottavaa vaikutusta.

Kuten aiemmin kirjoitin, juuri tuli on se elementti, jossa länsimaisen ruokakulttuurin vankien ravinnossa on suurin puute. Kesä kuitenkin korjaa tilannetta monien kohdalla, kun grillikausi on kuumimmillaan. Tosin grilliin työnnettävät ruuat on usein hyvin heikkolaatuisia ravitsemuksellisesti. Tämän korjaamiseksi jaan nyt muutaman vinkin:

- Luonnon sienet. Pyörittele sieniä öljyssä ja laadukkaassa suolassa, grillaa miedolla lämmöllä. Sienet ovat tärkeä osa ravintoa, koska niiden avulla saa helposti pidettyä maaelementin tasapainossa.

- Biodynaaminen kesäkurpitsa. Kesäkurpitsan kanssa on erityisen tärkeää millaisella tuotantomenetelmällä se on tuotettu. Kemiallis-teollisen viljelyn kaameat myrkyt nyt on jokaiselle itsestään selvä asia, mutta luomukaan ei ole ongelmaton tämän kasvin kohdalla ongelmaton. Kesäkurpitsa on varsin vesipitoinen kasvi, ja koska teollisempi luomuviljely on hylännyt faktan veden muistista, saatta luomuviljely johtaa erittäin sekavaan vesielementtiin kesäkurpitsan kohdalla.

- Puilla grillaaminen. Oikean puun käyttäminen grillauksessa on tunnelmallinen, mutta myös terveellinen vaihtoehto. Tulen energia siirtyy siitä luonnollisemmassa muodossa ruokaan.


MR


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Länsimaisen tieteen sokeus

Luomu pieni huijaus