Mistä siis on kyse

Elementti ruokavaliossa ravinto tasapainoitetaan vastaamaan elämän peruselementtejä. Vettä, ilmaa, maata ja tulta. Jokaisella meistä on omat ominaisuutemme, jotka vaikuttavat kokonaisuuteen. Jos kokonaisuus joutuu pois tasapainosta, kokonaisvaltainen terveytemme kärsii myös. Kunkin elementin sisäinen tasapaino on niin ikään tärkeä huomoida. Alla lyhyt kuvaus elementeistä ja niihin liittyvistä tyypillisistä ongelmista.

Vesi on tärkeä osa ruokavaliota jo itsessään. Vesielementti nauttimassamme ruuassa on myös tärkeä. Länsimaiset ihmiset eivät yleensä saa oikeanlaista suolaa. Suolalla on vahva negatiivinen voima vesielementissä, ja tämä epätasapaino johtaa moniin häiriöihin. Myös nautittu vesi itsessään on usein länsimaisissa olosuhteissa teollisesti pahoinpideltyä. Länsimaisessa tieteessä ja etenkin teollisuudessa kiistetään laajasti se fakta, että vedellä on muisti. Jo oikeanlaisen suolan käytöllä ja luonnollisen veden nauttimisella saa monta asiaa oikaistua.

Ilma on ehkä parhaiten tasapainossa tyypillisessä länsimaisessa teollisessa ruokavaliossa. Monilla kasviksilla, joita käytetään niiden halpuuden takia, on hyvät ilma-energiat. Ilman ja maan välinen epätasapaino on ehkä tärkein syy kiinnittää huomiota ilma elementtiin.

Maa on läsnä monenlaisissa ruoka-aineissa. Liharuokien vahvan maa-energian pitäisi pysyä tasapainossa maa elementin sisällä. Tasapainoon auttaa parhaiten se että lihan vastapainona nautitaan sieniä ja juureksia, joiden maa-energiat ovat vahvat. Eli yleensä paras ja nopein keino tilanteen parantamiseksi on vähentää, tai mieluiten kokonaan lopettaa lihan syöminen.

Tuli on se elementti, joka yleensä jopa lähes kokonaan puuttuu länsimaisesta teollisesta ruuasta. Aidolla, elävällä tulella kypsytetyissä ruoka-aineissa alkuperäiset energiat säilyvät paremmin oikeissa luonnollisissa muodoissaan kuin sähkölämmöllä kypsytetyissä. Mikroaaltouuni puolestaan on varma tapa hankkia itselleen ongelmia. Mikroaallot tuhoavat ruuasta kaiken hyödyllisen, sen sijaan monia haitallisia asioita se ei tuhoa. Kaiken huipuksi lopulta lautasella on seka sotku, jonka energiat ovat mitä sattuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Länsimaisen tieteen sokeus

Luomu pieni huijaus

Kesän iloja