Aloitus

Hei kaikille,

Ulkomailla viettämäni aika on saanut minut usein ihmettelemään suomalaista ruokakulttuuria. Luonnotonta, teollisesti tuotettua ja keinotekoisesti pakattua ruokaa. Länsimainen koululääketiede yrittää juosta kieli vyön alla perässä korjaten näitä kaikkia sairauksia, joita tämä "moderni" ruokakulttuuri aiheuttaa.

Muutamat suomalaiset ystäväni ovat toivoneet, että kirjoittaisin tästä aiheesta. Koska nyt siihen on mahdollisuus ajattelin hieman jakaa sitä, mitä olen itse saanut tästä mielenkiintoisesta asiasta oppia.

Olen itse tutustunut jo vuosia sitten suurempaan tietämykseen perustuvaan ruokavalioon, elementtiruokavalioon. Elementtiruokavalio perustuu elämän peruselementtien mukaiseen ruokailuun ja se yhdistää useiden eri tieteenalojen tietoa. Perusperiaatteena on, että uusi tieto on arvokasta jos tiedolla itsellään on arvoa ihmisen kokonaisvaltaiselle terveydelle. Ilmiselvää tietoa ei rajata pois sillä perusteella onko se saatu tuotua esiin jollain jonkun tietyn ryhmän hyväksymällä tieteellisellä metodilla.

Ihminen yleensä tuntee parhaiten oman ruumiinsa ja sen toiminnot. Ainakin, jos vähän viitsii paneutua näiden seuraamiseen. Kaikki ohjeet eivät sovi kaikille, mutta omaa kehoa kuunnellen löytää kyllä varmasti itselleen parhaiten sopivat ratkaisut.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Länsimaisen tieteen sokeus

Luomu pieni huijaus

Kesän iloja